kudelicd

PRIOPĆENJE

Poštovani potrošači, vezano za opoziv naših proizvoda s tržišta ističemo kako su proizvodi koje smo povukli iz trgovina nesukladni, ali njihova zdravstvena neispravnost nije dokazana. Nadalje, povlačenje smo odradili proaktivno, u s skladu s našom politikom odgovornosti i brigom za potrošače.

Uzrok nesukladnosti je aditiv E410 vanjskog dobavljača. U sirovini (brašnu rogača) koja se koristi za proizvodnju aditiva E-410 utvrđena je prisutnost etilen-oksida  u razinama koje su više od dopuštenih prema zakonodavstvu EU.  Iako je razina etilen-oksida u spornom sastojku (brašnu rogača) iznad zakonskih granica za sastojak u Europi, u našim proizvodima koristimo jako malu količinu aditiva E410. Stoga je vrlo je upitno jesu li opozvani proizvodi uopće kontaminirani etilen-oksidom.  Ipak, u suradnji s nadležnim tijelom za sigurnost hrane pristupili smo povlačenju i opozivu spornih proizvoda.

Nadalje, kada nabavljamo sirovine i aditive od dobavljača, oni nama garantiraju kvalitetu i zdravstvenu ispravnost.  Možemo potvrditi kako smo odmah čim smo primili informaciju od dobavljača i RASFF sustava (sustav brzog uzbunjivanja za hranu) da je aditiv potencijalno kontaminiran etilen-oksidom, opozvali  sve proizvode u čijoj je proizvodnji korišten sporni aditiv.

Poduzet ćemo sve raspoložive mjere kako se ovakva neugodna situacija ne bi ponovila.

S poštovanjem.

Kudelić d.o.o.

Podijeli na :

Newer News

Categories